Oranžais brīdinājums stāsies spēkā plkst.21.00; Latvija gatavojas vētrai

© Foto: Ilze Šteinfelde

Šodien no rietumiem Latvijai tuvojas vētra. Laika vērotāji un sinoptiķi brīdina par šī vakara gaidāmo sniegputeni un laikapstākļiem rīt.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" laika vērotāji un sinoptiķi brīdina par šī vakara gaidāmo sniegputeni un laikapstākļiem rīt, 30.janvārī.

"Šodien no rietumiem Latvijai tuvojas vētra. No dienas vidus, sākot no rietumiem, strauji pastiprināsies D/DR vējš brāzmās 18-23 m/s, vakarā jūras piekrastē līdz 25 m/s. Vakarā centrālajos rajonos gaidāms arī stiprs putenis," informē "Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

""Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" centrālajai un austrumu daļai izsludinājis oranžo brīdinājumu par ļoti stipru puteni. Redzamība 100-500 metri un sniega segas pieaugums 10-14 cm. Brīdinājums stāsies spēkā no 29.01.2022. 21:00 un būs aktīvs līdz 30.01.2022. 05:00, " ierakstos informē laika vērotājs Martins Bergšteins.

"Svētdien līs un snigs, vietām stipri nokrišņi, Kurzemē arī sniegputenis. Spēcīgs D un R vējš dienā kļūs lēnāks, bet Kurzemes rietumos dienas otrajā pusē ZR vēja brāzmas 25-30 m/s. -1..+3 grādi, naktī Kurzemē līdz +5 grādiem, " apgalvo sinoptiķis Jānis Trallis.

"Izskatās, ka vētra rīt dienas otrajā pusē skars galvenokārt Kurzemes dienvidrietumus, kur jūrā pāri pa 30 m/s, tikmēr Latvijas ZA pusē tajā pašā laikā vien niecīga vēja plūsma, " raksta meteolapa.lv

Latvijā

Latvijā plānotās izmaiņas nodokļos nav līdz galam pārdomātas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts konkurētspējas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors un Vidzemes augstskolas padomes priekšsēdētājs Arnis Sauka.

Svarīgākais