Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Kozlovskis: Parlamentārā izmeklēšana saskatījusi neatgriezeniskas kļūdas Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā

© Dāvids Ūlands / F64

Parlamentārajā izmeklēšanā saskatītas arī kļūdas Covid-19 pārvarēšanas procesā, un komisijas topošajā galaziņojumā paredzēts iekļaut secinājumus un ieteikumus krīzes vadības procesa uzlabošanai, sacīja valdības rīcības Covid-19 pārvarēšanā parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Rihards Kozlovskis (JV).

Komisija savā darbā vērtējusi arī kopējo krīzes vadību, vakcīnu iepirkumus un Vakcinēšanās biroja darbību, komunikāciju ar sabiedrību, noteiktos ierobežojumus un sniegto atbalstu tautsaimniecībai, atzīmēja parlamentārās komisijas vadītājs. Saeimas deputāts piebilda, ka komisijas darbā iezīmējusies krīzes vadības ciešā sasaiste ar komunikāciju ar sabiedrību.
Kozlovskis atturējās komentēt jautājumu par cilvēku uzvārdu nosaukšanu galaziņojumā, kuri būtu izraisījuši komisijas nosaukumā minētās neatgrezeniskās sekas, jo pašlaik vēl notiek darbs pie dokumenta gala versijas sagatavošanas. Politiķis cer, ka komisija varētu lemt par galaziņojuma apstiprināšanu sēdē trešdien, 2.februārī. Komisijas pilnvaras noslēgsies 4.februārī.

Komisijas priekšsēdētājs pastāstīja, ka no komisijas deputātiem vēl paredzēts saņemt pēdējos priekšlikumus par galaziņojuma tekstu.

Kā ziņots, Saeima aprīlī pēc 36 opozīcijas deputātu rosinājuma izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju, lai izmeklētu Latvijas valdības iespējamo kļūdaino rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas procesā, kā arī nosauktu to politisko amatpersonu vārdus, kuras izraisījušas neatgriezeniski negatīvas sekas Latvijai.