Līdz februāra beigām RTU studenti mācīsies attālināti

© F64

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ārkārtējās situācijas laikā no 31.janvāra līdz 28.februārim studijas notiks attālināti, liecina informācija RTU mājaslapā.

Paredzēts, ka attālināti notiks teorētisko studiju kursu apgūšana. Savukārt tās nodarbības, kuru norisi nav iespējams nodrošināt attālināti, bet kuras ir nozīmīgas inženierzinātņu studijās, piemēram, laboratorijas darbus, ir nolemts pārcelt uz 2021./2022.akadēmiskā gada pavasara semestri.

RTU studiju prorektors Uldis Sukovskis aģentūrai LETA skaidroja, ka lēmums par attālinātajām mācībām pieņemts epidemioloģiskās drošības dēļ.

"Patlaban esam liecinieki tam, cik ātri Latvijā izplatās Covid-19 omikrona paveids, - ir liels skaits saslimušo, savukārt kontaktpersonu skaits pieaug vēl straujāk, tāpēc normāls studiju process klātienē tāpat nevarēs notikt," sacīja Sukovskis.

Viņš norādīja, ka minētā situācija jau ir izveidojusies skolās, un universitātē, kur studentu skaits ir daudzkārt lielāks, šis apstāklis vēl vairāk palielina risku. Attiecīgi RTU, apspriežoties ar fakultāšu vadību un universitātes studentu pārstāvjiem, nolēma februārī, kad tiek prognozēts vislielākais Covid-19 saslimušo skaits, studijas organizēt attālināti.

Savukārt tiem studentiem un darbiniekiem, kas plāno ierasties universitātē, būs jāuzrāda studenta vai darbinieka apliecība ar RTU izsniegtu hologrāfisko uzlīmi vai derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kā arī personu apliecinošs dokuments, transportlīdzekļa vadītāja apliecība vai studenta apliecība sertifikāta verifikācijai.

Arī RTU apmeklētājiem būs jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments vai transportlīdzekļa vadītāja apliecība.

Atrodoties RTU telpās, studējošajiem, darbiniekiem un apmeklētājiem jālieto FFP2 respiratori un jāievēro divu metru distance.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.