Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Piektdien spēkā brīdinājums par stipru vēju; daudzviet sniegs un putenis

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Piektdien Latvijas piekrastē, tai skaitā Rīgā, spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par ziemeļu, ziemeļrietumu vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 20-23 metriem sekundē.

Citviet valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāmas brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē, savukārt Latgalē un Vidzemes austrumos tikai pēcpusdienā un vakarā ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 11-14 metrus sekundē.

Debesis pārsvarā saglabāsies apmākušās, vietām Kurzemē uzspīdēs saule. Daudzviet gaidāms sniegs un putenis, vietām vēl mazliet līs.

Gaisa temperatūra 0..+3 grādi. Vakarā sāks piesalt, visā valstī apledos ceļi.

Rīgā brīdinājums par ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmām līdz 20 metriem sekundē būs spēkā no plkst.11 līdz vēlam vakaram. Gaidāms sniegputenis, gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Latviju šķērso ciklona centrs. Ciklons kļūs vājāks un virzās uz Krieviju. Atmosfēras spiediens 989-994 hektopaskāli jūras līmenī, no rietumiem tas paaugstinās.

Piektdienas rītā gaisa temperatūra visā Latvijā ir 0..+3 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās, valsts lielākajā daļā ir nokrišņi - neliels lietus vai sniegs. Vietām - galvenokārt Vidzemē - sabiezējusi migla.

Atkušņa un lietus ietekmē īpaši slideni ir tie ceļi, ko klāj piebraukts sniegs un ledus. Pa lielceļiem apgrūtināta braukšana ir Vidzemē un Latgalē.

Kurzemē un Zemgalē lielākoties nokususi vienlaidu sniega sega, bet Alūksnē sniega dziļums pieaudzis līdz 22 centimetriem.

Pūš lēns līdz mērens mainīga virziena vējš, Kurzemē pastiprināsies ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, rietumkrastā gaidāmas brāzmas līdz 20-23 metriem sekundē.

Rīgā apmācies rīts, līņā lietus, lēns vējš iegriežas no ziemeļrietumiem, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz nepilniem +2 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,6 grādiem Alūksnē līdz +5,1 grādam Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 27.janvārī bija +19..+20 grādi vietām Portugālē, Spānijā un Francijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -22 grādi Zviedrijas ziemeļos un Krievijā.