"Bija normāli cilvēki, bija arī apdauzīti"; Pauls atklāj, ko domā par Latvijas Radio priekšniekiem

© Vladislavs Proškins/F64

"Latvijas Radio esmu strādājis gadus... sešdesmit. Šajā laikā bija dažādi priekšnieki - bija normāli cilvēki, bija arī apdauzīti. Bet tik un tā Latvijas Radio koncentrējās interesanti cilvēki, viena daļa bija ļoti labā līmenī. Viens no viņiem vēl ir palicis...," intervijā Neatkarīgajai atklāja Maestro Raimonds Pauls.

Šis cilvēks, kuru uzteic Raimods Pauls, ir Gunārs Jākobsons.

" Viņš ir ļoti daudz devis Latvijas Radio attīstībai," sacīja R. Pauls.

Savukārt padomes, kas ir izveidotas, lai kontrolētu sabiedriskos medijus, viņš kritizē: "Mums ir sabiedriskais radio un sabiedriskā televīzija. It kā patstāvīgas iestādes, kuras uztur valsts. Iestādes, kuru uzdevums ir saglabāt latviešu kultūru un latviešu valodu, latviešu mūziku un teātri. Un tagad pāri šīm iestādēm ir nevis viena padome, bet pat divas: NEPLP un SEPLP. Ko tā NEPLP dara? Aiztaisīja krievu kanālus? Nu, piedodiet, tas ir tāds teātrītis. Ikviens var internetā atrast visus krievu raidījumus, kādus vien grib. Bet vai šīs padomes kaut ko ir devušas, lai uzlabotu pārraides sabiedriskajā televīzijā vai radio? Nezinu gan...".

Visu interviju ar Raimondu Paulu lūdzu lasiet šeit: Raimonds Pauls: Valdību un vairumu deputātu aicinu nepiedalīties Saeimas vēlēšanās - aizejiet ar godu paši

Latvijā

Netipiskā gadījumā bērnam nedrīkst liegt Latvijas pilsonību formālu apsvērumu dēļ, secina Augstākā tiesa (AT), izskatot lietu, kurā risināts strīds par bērna, kura bioloģiskajiem vecākiem atņemtas aizgādības tiesības, atzīšanu par Latvijas pilsoni.