Bauskā aizturētas viltus ziedojumu vācējas

Divas sievietes jau divas dienas Bauskas centrā pie lielveikaliem dāvina ziedus. Taču baltas vai sarkanas rozes netiek atdotas kuram katram. Sievietes par to pretī prasa ziedojumu it kā kādam labdarības fondam, ziņo "Bauskas dzīve".

Otrdienas, 7. decembra, vakarā sievietes dalījušas ziedus pie lielveikala «Rimi».

Šodien, 8. decembrī, ap plkst. 12 «Bauskas Dzīvei» zvanījusi kāda sieviete, kura pavēstīja, ka ziedu dāvātāju rīcība viņai šķiet nekorekta. "Viņas man dāvāja rozi un lūdza, lai es par to ziedoju naudu invalīdiem. Kad paskaidroju, ka man pašai mājās ir aprūpējams cilvēks un es neko nevēlos ziedot, puķi man no rokām izrāva un veltīja dažas skarbas frāzes, kas izskanēja līdzīgi krievu valodai," stāstījusi sieviete.

«Bauskas Dzīves» žurnālists kopā ar pilsētas kārtībnieku devies uz laukumu pie lielveikala «Maxima» Pionieru ielā, kur tiešām atradušās minētās ziedu dāvinātājas. Pie veikala bija ieradusies arī kārtības policijas ekipāža, kas sievietēm lūgusi iekāpt automobilī un nogādājusi viņas iecirknī. Aizturētās ir divas ārvalstnieces. Viena no sievietēm uzrādījusi Rumānijas valsts pasi, otra policijai nav varējusi uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Sievietes personības noskaidrošanai tika nodotas robežsargiem.

Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes Zemgales dienesta Grenctāles otrās kategorijas nodaļas priekšniece Ināra Medne apliecinājusi, ka vienai sievietei pase ir pārbaudīta, viņa ir Rumānijas pilsone. Savukārt ar otru sievieti robežsargi devušies uz viesu namu «Bērzkalni», kur esot viņas pase. Ja tiks noskaidrots, ka sievietēm personu apliecinošie dokumenti ir kārtībā, robežsargiem nebūs pamata viņas aizturēt.

Svarīgākais