Rinkēvičs dalās ar svarīgu informāciju par situāciju Ukrainā

© Ģirts Ozoliņš/F64

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sociālajos tīklos dalījies ar informāciju par pašreizējo situāciju Ukrainā attiecībā uz ceļošanu un Latvijas vēstniecību valstī.

"Latvijas vēstniecība Ukrainā turpina strādāt pilnā apjomā. Atbilstoši vispārpieņemtajai praksei Ārlietu ministrijai ir nepieciešamie plāni vēstniecības evakuācijai, un šīs procedūras var tikt iedarbinātas nepieciešamības gadījumā. Nepārtraukti vērtējam drošības situāciju un atbilstoši rīkosimies," pauž ministrs.

Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos bez neatliekamas nepieciešamības nedoties braucienos uz Ukrainu un īpaši uz Luhanskas un Doņeckas apgabaliem, jo šajās teritorijās ir ārkārtīgi ierobežotas iespējas nodrošināt konsulāro palīdzību ceļotājiem, norāda E. Rinkēvičs.

Ja tomēr nepieciešams apmeklēt Ukrainu, ministrs aicina reģistrēties Ārlietu ministrijas konsulārajā reģistrā.

Jau vēstīts, ka, Krievijai savelkot lielus spēkus un militāro tehniku pie Ukrainas robežām, Rietumos pieaug satraukums par nopietna militārā konflikta iespējamību Eiropā.

Piemēram, ASV likušas pamest Ukrainu Kijevas vēstniecības diplomātu ģimenēm, "ņemot vērā Krievijas militāro darbību arvien turpinošos draudu dēļ", svētdien pavēstīja Valsts departaments.

Vašingtona arī devusi rīkojumu par vēstniecības darbinieku "brīvprātīgu" evakuāciju, kā arī mudinājusi ASV pilsoņus, kas atrodas Austrumeiropas valstī, "apsvērt izceļošanu tagad, izmantojot komerciālās vai citas privāti pieejamās transporta iespējas".

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais