Mūrniece sabiedriskās kārtības nodrošināšanā grasās iesaistīt robežsargus

Lai nodrošinātu maksimāli efektīvu Iekšlietu ministrijas (IeM) iestāžu resursu izmantošanu sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") uzdevusi veikt situācijas izpēti un sagatavot priekšlikumus atsevišķu policijas funkciju deleģēšanai robežsardzei, aģentūru LETA informēja viņas padomniece Kristīne Liepa.

Mūrniece uzdevusi Valsts policijas priekšniekam Valdim Voinam un Valsts robežsardzes priekšniekam Normundam Garbaram līdz 2011.gada 31.janvārim veikt situācijas un normatīvās bāzes izpēti, kā arī sagatavot savus priekšlikumus par nepieciestajām darbībām Valsts policijas atsevišķu funkciju un uzdevumu deleģēšanai Valsts robežsardzei.

Mūrnieces ieskatā, IeM dienestu uzdevums ir nodrošināt savu pakalpojumu pieejamību ikvienam iedzīvotājam.

"Šobrīd nereti saskaramies ar problēmām, kad lauku rajonos policijas darbinieku kapacitāte ir nepietiekama un būtu nepieciešami papildus resursi. Lai šo situāciju mainītu un uzlabotu situāciju sabiedriskās kārtības jomā, iespējams, arī robežsardzes darbinieki varētu veikt profilaktisko darbu, papildinot savas līdzšinējās funkcijas ar funkcijām, ko veic Ceļu policija. Tā, piemēram, pierobežas rajonos robežsargi varētu veikt arī autovadītāju pārbaudes," norāda Mūrniece.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.