Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

No Burtnieku ezera izcelts ledū ielūzis kvadricikls

© f64.lv, Lauris Vīksne

Vakar no Burtnieku ezera izcelts ledū ielūzis kvadricikls, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve (VUGD) Agrita Vītola.

Vakar ap plkst.9 VUGD saņēma izsaukumu Valmieras novada Burtnieku pagastā, kur aptuveni 500 metrus no krasta Burtnieku ezera ledū bija ielūzis kvadricikls. Glābēji ar ūdenslīdēju palīdzību izcēla transportlīdzekli no ūdens.

Lai novērstu ūdens piesārņošanu ar ielūzušā transportlīdzekļa noplūdušo degvielu, notikuma vietā uzstādīja divas absorbējošās bonas. Darbu notikuma vietā turpināja Valsts vides dienests.

VUGD glābēji vakar sniedza palīdzību vairāku ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanā. ap plkst.9.30 Ādažos glābēji atvienoja akumulatora klemmes avarējušam satiksmes autobusam, savukārt ap plkst.10 Ozolniekos - avarējušai vieglajai automašīnai. Vecumniekos glābēji atvienoja avarējuša traktora akumulatora klemmes.

Vēlāk glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai Mārupes novada Babītes pagastā, kur bija notikusi divu automašīnu sadursme, atbrīvotu cietušo no automašīnas.

Vakarā Lauku ielā, Jelgavā, VUGD glābēji no grāvja izvilka avarējušu vieglo automašīnu. Naktī Spilvē glābēji no dīķa izvilka tajā iebraukušu apvidus automašīnu.

Īsi pirms pusnakts Bauskas novada Iecavas pagastā glābēji atvienoja akumulatora klemmes avarējušai vieglajai automašīnai. Pēc pusnakts Ādažos VUGD glābēji no avarējušas vieglās automašīnas atbrīvoja bojāgājušu cilvēku.

Saistībā ar vēja postījumiem VUGD vakar saņēma 28 izsaukumus, kur bija jānovāc nolūzuši koki no ceļiem un gājēju ietvēm.

Vairākās pilsētās glābēji novērsa bojātu konstrukciju apdraudējumu. Rīgā glābēju palīdzība bija nepieciešama Priedaines ielā daudzstāvu ēkai, Avotu ielā divstāvu mājai, bet Maskavas ielā deviņstāvu mājai, lai noceltu atrautus jumta seguma gabalus.

Liepājā, Atmodas bulvārī, piecstāvu ēkai no balkona nocelta atrauta metāla loksne, bet Brīvības ielā nocelts divstāvu mājai norauts jumta seguma gabals.

Jūrmalā, Jurģu ielā, nocelts piecstāvu ēkai atrauts jumta seguma gabals. Jelgavā, Lielajā ielā, no trīsstāvu mājas jumta nocelta bojāta ventilācijas konstrukcija.

VUGD pagājušajā diennaktī saņēma 101 izsaukumu, tajā skaitā 14 - uz ugunsgrēkiem, 78 - uz glābšanas darbiem, bet deviņi bija maldinājumi.