Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Zināms, kad pie lasītājiem nonāks "Poligrāfijas grupa Mūkusala" ceturtdien ugunsgrēka dēļ nenodrukātie reģionālie laikraksti

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Oksana Džadana/F64

Ceturtdien SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" ražotnē laikrakstu drukas iecirknī notikušā ugunsgrēka dēļ nenodrukātos deviņus reģionālos laikrakstus tipogrāfija nodrukās svētdien un pie lasītājiem tie nonāks pirmdien,  sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Visvaldis Trokša.

Viņš skaidroja, ka ugunsgrēka dēļ apturot ražošanu, ceturtdien nav izdevies nodrukāt deviņus reģionālos laikrakstus, kuriem bija jānonāk pie lasītājiem piektdien - "Ogres vēstis visiem", "Rīgas apriņķa avīze", "Kurzemnieks", "Ziemeļlatvija", "Alūksnes un Malienas ziņas", "Laikraksts ceturtdiena", "Staburags", "Bauskas dzīve" un "Dzirkstele".

Trokša informēja, ka piektdien ar laikrakstu izdevējiem panākta vienošanās, ka laikraksti tiks nodrukāti svētdien un pie lasītājiem nonāks pirmdien. Savukārt nacionāli laikraksti piektdien vakarā tikuši nodrukāti.

Ugunsgrēks bija izcēlies ventilācijas šahtā cehā, kurā tika veikts remonts pirms jaunu iekārtu uzstādīšanas, tāpēc tipogrāfijas iekārtas ugunsgrēkā nav cietušas.

"Par laimi līdz atklātai liesmai ražotnē nenonāca, ventilācijas sistēma netika sabojāta. esam izvairījušies no materiāliem zaudējumiem," teica Trokša.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 20.janvārī, ārkārtas situācijas dēļ tika apturēta visa ražotnes darbība.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, ceturtdien plkst.16.33 tika saņemts izsaukums uz kādu tipogrāfiju Rīgā, Mūkusalas ielā. Jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuēti 60 cilvēki.

Ugunsdzēsēji konstatēja, ka ražošanas ēkas ventilācijas šahtā deg putekļi 20 kvadrātmetru platībā. Plkst.17.43 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, 2005.gadā Rīgā reģistrētās SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" pamatkapitāls ir 2,988 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder SIA "Latmorporttrans", bet tā patiesais labuma guvējs uz īpašuma tiesību pamata ir Ralfs Kļaviņš, kurš ir arī tipogrāfijas valdes priekšsēdētājs. SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" peļņa 2020.gadā bija 2,17 miljoni eiro.