Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas Valsts ceļi" informē par apgrutinātu braukšanu vairākos ceļu posmos

© Kaspars Krafts / F64

Salīdzinot ar šodienas rītu, ap plkst.12 braukšanas apstākļi pa valsts autoceļiem ir uzlabojušies, tomēr dažviet tie joprojām ir īpaši apgrūtināti, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Komuikācijas daļā.

Ļoti apgrūtināta braukšana patlaban saglabājas Jelgavas šosejas (A8) posmā no Meitenes līdz Jelgavai, kā arī no Jelgavas, braucot Iecavas un Kalnciema virzienā. Tāpat īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Liepājas šosejas (A9) posmā no Kaģiem līdz Apšupes krustojumam un uz reģionālā autoceļa P112 posmā no Grobiņas līdz Aizputei. Ļoti apgrūtināti braukšanas apstākļi ir arī Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Salaspilij un Tallinas šosejas (A1) posmā no Berģiem līdz Gaujas tiltam.

Visā Latvijā ir apgrūtināta braukšana pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem.

Valsts autoceļu uzturētāji turpina veikt ziemas uzturēšanas darbus un patlaban ceļu tajos iesaistītas 122 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Meteorologi prognozē, ka dienas laikā gaidāma stipra snigšana un putenis valsts austrumu daļā. Autoceļi būs sniegoti, puteņa laikā var būt ierobežota redzamība. Stiprs vējš turpināsies arī piekrastē.

LVC aicina autobraucējus plānot papildu laiku ceļam, jo satiksme daudzviet ir palēnināta. Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci.