Prāmju maršrutā Ventspils-Nīnashamna devies jaunais prāmis "Stena Baltica"

© Ekrānuzņēmums

Turpinot Zviedrijas prāmju kompānijas "Stena Line" darbības paplašināšanu Baltijas jūrā, šodien savā pirmajā reisā maršrutā Ventspils-Nīnashamna devās jaunais prāmis "Stena Baltica", liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Tas šajā maršrutā turpmāk kursēs kopā ar "Stena Scandica", aizstājot "Stena Flavia", kas savukārt kopā ar "Stena Livia" veiks pasažieru pārvadājumus maršrutā Liepāja-Trāveminde.

"Stena Baltica" pēc uzbūves ir prāmja "Stena Scandica" māsas-kuģis, kas veic pasažieru pārvadājumus starp Ventspili un Nīnashamnu jau kopš 2021.gada vasaras. Tas ir 222 metrus garš, un tajā ir 202 kajītes. Prāmis var uzņemt 970 pasažieru, un tajā ir 2875 līnijmetri kravu vienībām, kā arī papildu automašīnu klājs. Prāmim ir atjaunināts interjers, jaunas kajīšu kategorijas, veikals, atpūtas zonas un dažādas ēdināšanas iespējas, kā arī atvērtais klājs.

"Stena Line" tirdzniecības direktors Baltijas jūras ziemeļu reģionā Johans Edelmans uzsver, ka gandrīz desmit gadus, pārvadājot pasažierus un kravas Baltijas jūras reģionā, uzņēmums pastāvīgi seko savu klientu vajadzībām un pieprasījumam. Salīdzinājumā ar prāmjiem, kuri ir iepriekš kursējuši šajā maršrutā, "Stena Scandica" un "Stena Baltica" nodrošina par 30% lielāku kravas un par 70% lielāku pasažieru ietilpību, plašākas atpūtas iespējas. Uzņēmums plāno trīs gadu laikā dubultot pasažieru skaitu šajā Baltijas jūras maršrutā.

Jaunie prāmji ir aprīkoti ar vairākām ilgtspējīgām funkcijām un degvielas patēriņa uzlabojumiem, piemēram, hibrīdām attīrīšanas sistēmām, balasta ūdens attīrīšanas sistēmām un citiem risinājumiem, lai piedāvātu ilgtspējīgāku transportu Baltijas jūrā. Lielāka ietilpība nozīmē arī zemāku emisiju uz vienu pārvadāto vienību.

Svarīgākais