Atklāts jauns "Twitter" vīruss

Parādījies jauns Twitter vīruss, kas tiek aktivizēts, noklikšķinot uz mobilo saiti, kas apzīmēta ar nosaukumu Goo.gl, vēsta TechCrunch.

Līdz šim visbiežāk atpazīti ir divi vīrusa URL vietrāži – [http://goo.gl/od0az] un [http://goo.gl/R7f68], tomēr pastāv iespēja, ka tādu ir vairāk.

Vīrusa iespaidā, šķiet, šīs dienas laikā tikuši izveidoti vairāki jauni lietotāju profili, kā arī daži lietotāju konti tikuši nolaupīti.

«Mēs esam informēti, un jaunas paroles vīrusa skartiem lietotājiem ir izsūtītas. Mēs turpināsim uzraudzīt situāciju, gadījumā, ja šāda veida darbības atkārtosies,» sacījis Twitter pārstāvis.

Cilvēki tiek aicināti neklikšķināt uz aizdomīgā interneta saitēm. Īpaši, ja «čivināšanai» tiek izmantots mobilais telefons, tā kā darbības pārsvarā tiek novērotas vietnē http://mobile.twitter.com.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.