Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Pavļuts atklāj, kad gaidāmi jauni ierobežojumi; šobrīd esam "mirkli pirms vētras"

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Galvenais rādītājs ierobežojumu pārskatīšanas kontekstā patlaban ir tieši slimnīcu noslodze, kas nozīmētu, ka papildu rīcībai ierobežojumu pārskatīšanā būtu jāseko pēc tam, kad hospitalizēto skaits slimnīcās pārsniegs 800 robežu, preses konferencē sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Patlaban Latvijas slimnīcās ir ievietoti 645 Covid-19 pacienti, diennakts laikā šim skaitlim sarūkot par 13.

Šī brīža situāciju ministrs salīdzināja "ar mirkli pirms vētras, kad ceļas vējš un mēs zinām, ka būs vētra", taču, vaicāts, kurā brīdī tiktu pārskatīti pašreizējie drošības pasākumi, politiķis skaidroja, ka sākumā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaitam būtu jāpārsniedz 800 gadījumu.

Pavļuts skaidroja, ka patlaban ierobežojumu pārskatīšanai ir būtiskas trīs pazīmes - viena no tām ir augsts atklāto inficēšanās gadījumu skaits, otra - slimnīcu pārslodze, kura patlaban gan vēl nav iestājusies, bet trešā pazīme būtu saslimšanas rezultātā būtiski ietekmēta nozaru darbība.

Ministrs sacīja, ka Veselības ministrija rūpīgi seko līdzi stacionēto Covid-19 pacientu skaitam un situācijai slimnīcās, savukārt attiecībā pret nozaru pārslodzes kritēriju politiķis mudināja pašas nozares ziņot, ja gadījumā darbinieku slimošana atstāj pārāk lielu iespaidu uz funkcionēšanu.