Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Politiķi ģimenes ārstiem sola nodrošināt trešo darbinieku

© Dmitrijs Suļžics / F64

Koalīcija šodien vienojās, ka Veselības ministrija (VM) izstrādās mehānismu, lai ģimenes ārstu prakses Covid-19 pandēmijas laikā atbalstītu ar trešo darbinieku, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes informēja "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Politiķis arī pastāstīja, ka koalīcija konceptuāli atbalstīja VM priekšlikumus turpināt piemaksas par vakcinēšanas pret Covid-19 veikšanu.

Vaicāts, vai un kad varētu lemt par iespējamiem papildu ierobežojumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai, Pūce skaidroja, ka VM šonedēļ nenāks ar piedāvājumu par papildus pasākumiem, bet turpinās sekot līdzi situācijai, un VM piedāvās risinājumu, kad dati liecinās, ka tas būs nepieciešams.

Politiķis norādīja, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) šodien sniedza ziņojumu koalīcijai, ka atbilstoši datiem par pagājušo nedēļu piepildījušās ekspertu prognozes par saslimušo skaita pieaugumu. Nedaudz ir palielinājusies hospitalizācija, tomēr situācija slimnīcās pašlaik ir ievērojami labāka un nav tāda, kā tika prognozēts modelī, pauda Pūce.

Reizē diez gan droši var prognozēt, ka vēlāk slimnīcas būs pilnas, tāpēc ieguldījumi slimnīcu aprūpes nodrošināšanā ir nepieciešami, atzīmēja Pūce.