VID prasīs atsaukt publiski izskanējušo informāciju par augsta ranga amatpersonu rotāciju

© Romāns Kokšarovs/F64

TV3 raidījums “Nekā personīga” pauda, ka Valsts ieņēmumu dienestā (VID) paredzēts rotēt augsta ranga amatpersonas. VID uzsver, ka tas neatbilst patiesībai.

"16.01.2022. raidījumā “Nekā personīga” paustais, ka VID paredzēts rotēt augsta ranga amatpersonas Daci Pelēko, Kasparu Podiņu, Ingu Brutāni un Santu Garanču, neatbilst patiesībai. Pirmdien, 17.01.2022., Valsts ieņēmumu dienests iesniegs raidījumam prasību atsaukt nepatiesos apgalvojumus, " vēsta ieraksts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) "Facebook" kontā.

"Nekā personīga" vēstīja, ka VID vadītāja Ieva Jaunzeme ķērusies pie amatu pārdales VID. Posteņus būs jāatstāj daudziem augsta līmeņa priekšniekiem. Arī Nodokļu un muitas policijas pārvaldes priekšniekam Kasparam Podiņam un ietekmīgajai ģenerāldirektores vietniecei Dacei Pelēkajai. Tai pašā laikā Muitas vadību Jaunzeme plāno mainīt minimāli. Cits amats būs tikai vienai Muitas priekšnieka vietniecei. Vairāk šeit

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais