Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Zane Daudziņa: Aicinu nepalikt malā, kad runa ir par cilvēka dzīvību - šoreiz par dzejnieka Reiņa Runča dzīvību

© Vladislavs Proškins/F64

"Vēršos pie tiem, kuriem pietiek līdzekļu un varbūt mazliet pat paliek pāri. Cilvēks, kuram vajadzīga Jūsu palīdzība, ir Reinis Runcis – uz gultas gulošs, paralizēts dzejnieks, cietējs un citu iedvesmotājs," ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" raksta Zane Daudziņa.

"Reinis Runcis tikko ir zaudējis savu vienīgo tuvinieku - mīļo mammu, kura bija Reiņa balsts, kopēja un uzticības persona. Reinis ir paraugs tam, kā no visas sirds mīlēt dzīvi un cienīt lielāko dārgumu - dzīvību. Kas klauvē, tam taps atvērts, tā teikts svētajos rakstos, tāpēc Reinis dara pareizi - viņš nepaguris klauvē, klauvē un cer aizklauvēties cauri mūsu pašapmierinātībai. Tā ir savāda, atbildības pilna sajūta - padot stafetes kociņu tālāk, zinot, ka likme ir augsta - cilvēka dzīvība, '" ierakstā pauž Z. Daudziņa.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 1. janvāra naktī mūžībā devās Reiņa mamma - Rasma Priekule - mūsu kolēģe, kas līdz pēdējam brīdim, kamēr vien spēki ļāva, rūpējās par valodas labskanību žurnālā "Vakara Ziņas" un digitālajā laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze".

"Ar atbalstu ir tā - 65 euro dienā maksā aprūpe. Ēšana, komunālie, zāles, katetri un sīkumi ap 500 eur mēnesī. Ziedot.lv apmaksā vienu māsiņu. Sanāk, ka jāsavāc 2000 mēnesī. Ir arī valsts atbalsts kopšanai un pensija. Kopā ap 500 euro, vēl mana privātā ņemšanās tīklā, arī līdz 500 euro," atklāj R. Runcis.

Kā atzīst Reinis, tad viņam pietrūkst mēnesī nedaudz vairāk kā viens tūkstotis eiro. Viņš cer uz līdzcilvēku atbalstu, kuri varētu veikt nelielus ikmēneša pārskaitījumus.

Atbalsta konts Reinim Runcim: LV82HABA0551011504293 Reinis Runcis