Izglābj Buļļupē ielūzušu zemledus makšķernieku

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šodien Rīgā izglābuši kādu Buļļupē ielūzušu zemledus makšķernieku.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, negadījums noticis ap plkst.11.20. Aptuveni 55 gadus vecs vīrietis ielūzis ledū 20 metrus no upes krasta. Kāds biedrs viņam pametis koku, pie kā ielūzušais turējies, līdz atbraukuši glābēji.

Īsi pirms plkst.12 VUGD darbinieki zemledus makšķernieku izcēluši no ūdens un nodevuši mediķiem, pastāstīja Vetere.

Glābēji aicina iedzīvotājus nebūt pārgalvīgiem un nekāpt uz ledus. Ja tomēr cilvēks ielūst ledū, nekavējoties jāzvana uz tālruni 112 un jāizsauc glābēji, cenšoties pēc iespējas precīzāk norādīt negadījuma vietu un tuvākos piebraukšanas ceļus.

Mēģinot palīdzēt ielūzušajam, tam jātuvojas rāpus vai guļus, bet nedrīkst pietuvoties līdz pašai ielūzuma vietai. Ielūzušajam apmēram no divu līdz piecu metru attāluma jāpamet aukla, sasieti apģērba gabali, jāpasniedz garš koks vai kāds cits priekšmets, pie kā pieķerties. Ja glābēji ir vairāki, jāievēro, ka tiem vienam no otra jāatrodas divu līdz trīs metru attālumā.

Izvelkot cietušo uz ledus, rāpus jāvirzās prom no bīstamās vietas līdz krastam. Pats glābējs nedrīkst aizmirst par iespējamām briesmām ielūzt ledū, atgādina VUGD.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.