Covid-19: Latvijas iedzīvotāji atklāj, vai jūtas droši sabiedriskās vietās

© Dmitrijs Suļžics /F64

Lai gan rit pandēmijas otrais gads, sabiedrība pie vīrusa mēģina pierast, tas joprojām paņem mūsu tuvinieku un paziņu dzīvības. Cik droši iedzīvotāji jūtas sabiedriskās vietās par to, ka nesaslims ar Covid-19, skaidroja TV3 raidījums "900 sekundes".

“Kantar” veiktā aptauja liecina, ka 10 punktu skalā, kur 10 ir pilnībā droši, bet 1 - nedroši, Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 60 gadiem sniegtais vidējais vērtējums ir 6.3 punkti.

Samērā augstāku vērtējumu (7-10 punkti) ir sniegusi teju puse (49%) iedzīvotāju, salīdzinoši vidēju vērtējumu (5-6 punkti) ir sniegusi ceturtā daļa (28%) iedzīvotāju.

Savukārt salīdzinoši zemāku vērtējumu ir sniegusi teju piektā daļa (19%) iedzīvotāju. Vēl 4% iedzīvotāju ir bijis grūti izšķirties un sniegt konkrētu vērtējumu.

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais