Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

84 000 eiro piešķirti patvēruma meklētāju iekļaušanas sabiedrībā veicinātājiem

© Dmitrijs Suļžics / F64

Valdība šodien atbalstīja 84 004 eiro piešķiršanu Sabiedrības integrācijas fondam (SIF), lai nodrošinātu funkcijas patvēruma meklētāju un starptautiskās aizsardzības saņēmēju sociālekonomiskās iekļaušanas koordinācijas jomā.

Valdība pērnā gada nogalē noteica SIF par atbildīgo iestādi patvēruma meklētāju sociālekonomiskās iekļaušanas koordinācijas jomā.

Tāpat valdība nolēma atbalstīt divu amata vietu izveidi SIF. Lai nodrošinātu, ka nepalielinās kopējais amata vietu skaits valsts pārvaldes iestādēs, valdība noteica, ka amata vietas tiek pārdalītas no Iekšlietu ministrijas resora.

Tāpat valdība iepriekš atbalstīja priekšlikumu par starpnozaru darba grupas patvēruma meklētāju un starptautiskās aizsardzības saņēmēju sociālekonomiskās iekļaušanas jautājumu izskatīšanai izveidi Sabiedrības integrācijas fonda vadībā.

SIF ir ilggadīga praktiska pieredze darbā ar trešo valstu valstspiederīgajiem un personām ar starptautiskās aizsardzības statusu. SIF kopš 2016.gada ir nodrošinājis sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojuma sniegšanu patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu krīzes situācijas risināšanā, lai sekmētu sociālekonomisko iekļaušanos un integrāciju Latvijā.