Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ievēlēti Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas galvenie redaktori

© Ģirts Ozoliņš / F64

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) pirmdien, 10.janvārī, padomes sēdē ievēlēja Anitu Braunu par VISA "Latvijas Radio" (LR) galveno redaktori un Sigitu Roķi par VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) galveno redaktori.

Lēmums pieņemts pēc tam, kad SEPLP uzklausīja LR un LTV valdes, kā arī abas galvenā redaktora amata kandidātes, kā arī pārbaudīja kandidātu atbilstību Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā galvenajam redaktoram noteiktajām prasībām, ņemot vērā LR un LTV valžu iesniegtos dokumentus par to izvirzītajiem kandidātiem un konkursa norisi.

"Šis ir vēsturisks brīdis, jo šis ir jauns amats abos sabiedriskajos medijos, kas nozīmē būtiskas pārmaiņas abu uzņēmumu darbībā. Padomei bija svarīgi dzirdēt LR un LTV vadības plānus par veicamajiem darbiem, lai galvenie redaktori būtu nodrošināti ar viņu pienākumu pildīšanai nepieciešamo, kā arī uzklausīt abu kandidātu motivāciju un prioritātes," teica SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Saskaņā ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas un to pārvaldības likumu, sabiedrisko mediju galvenos redaktorus uz pieciem gadiem ievēlēja SEPLP, bet amata kandidātus izvirzīja attiecīgā medija valde. A.Brauna un S.Roķe tika izvirzītas pēc tam, kad uzvarēja LR un LTV rīkotos atklātos konkursos.

Likums noteic, ka galvenais redaktors ir persona, kas atbild par sabiedriskā medija redakcionālās politikas veidošanu un īstenošanu, un ir atbildīgs par sabiedriskā medija redakcionālajiem lēmumiem. Galvenais redaktors redakcionālo lēmumu pieņemšanā ir neatkarīgs no sabiedriskā medija valdes.