"Baltic Media Alliance" pārtrauc sadarbību ar "Viskrievijas valsts televīzijas un radio kompāniju"

Mediju holdings "Baltic Media Alliance" (BMA) no nākamā gada pārtrauc sadarbības līgumu ar "Viskrievijas valsts televīzijas un radio kompāniju" (VVTRK), kas paredzēja tehnisko pakalpojumu sniegšanu televīzijas kanāla "RTR Planēta" Baltijas versijas signāla komplektācijā un pārcelšanā uz satelītu "Sirius", ietverot arī reklāmas materiālu izvietošanu.

Kā aģentūru LETA informēja BMA preses sekretārs Edžus Vējiņš, BMA vairākkārtīgi informēja VVTRK Starptautisko attiecību direkciju par nepieciešamību saņemt licenci kanāla "RTR Planēta" Baltijas versijas apraidei. Šādu prasību paredz gan vietējie likumdošanas normatīvie akti, gan Eiropas Savienības direktīva.

Vēršoties pie VVTRK, BMA apliecināja gatavību palīdzēt VVTRK šādas licences saņemšanā, kā arī nepieciešamības gadījumā sniegt vispusīgu konsultatīvo atbalstu.

Taču patlaban situācija ir tāda, ka VVTRK nav varējusi uzrādīt licenci kanāla "RTR Planēta" Baltijas versijas apraidei un tādējādi apliecināt apraides leģitimitāti Baltijas valstīs.

Tādēļ BMA uzskata, ka nevar pakļaut riskam savu klientu - reklāmdevēju - intereses, izvietojot viņu reklāmas materiālus televīzijas kanāla programmā, kura apraides tiesiskumu jebkurā brīdī var apšaubīt Baltijas valstu plašsaziņas līdzekļu uzraudzības institūcijas.

"RTR Planēta" skatītāju intereses šajā gadījumā netiks aizskartas, jo paredzēta tikai kanāla tehnisko versiju maiņa. Kabeļtelevīzijas un virszemes televīzijas operatori pāries no "RTR Planēta" Baltijas versijas apraides uz šī kanāla starptautiskās versijas apraidi.