Atklāj, kāds laiks gaidāms nākamnedēļ; svētdien saglabāsies auksts laiks

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Svētdien nokrišņu daudzums mazināsies - tikai naktī vietām gaidāms sniegs, savukārt, diena paies bez būtiskiem nokrišņiem visā valstī, ziņo Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Naktī vēl pūtīs mērens dienvidu puses vējš, kas dienas laikā pierims.

Gaisa temperatūra visas diennakts laikā pieturēsies -1...-6 grādu robežās.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē virs Latvijas vēl atradīsies aukstas gaisa masas. Gan pirmdien, gan otrdien gaisa temperatūra būs zem nulles - naktīs termometra stabiņš var noslīdēt līdz -10…-12 grādu atzīmei.

Pūtīs lēns vējš, kas otrdien iegriezīsies no dienvidu puses. Būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Naktī uz trešdienu, no rietumiem valstī ieplūdīs siltāka gaisa masa, kas atnesīs vējainu un nokrišņiem bagātu laiku. Vējš pārsvarā pūtīs no rietumiem un pastiprināsies, vietām brāzmās sasniedzot pat 20-21 m/s. Palaikam līs un snigs.

Pēc pašreizējam prognozēm spriežot, atkusnis nebūs ilgstošs un jau nākamajās brīvdienās valstī no ziemeļiem ieplūdīs aukstākas gaisa masas un gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais