Vilnītis premjeram iesniedzis pārskatīto KNAB reorganizācijas plānu

Pildot premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") uzdoto, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis viņam iesniedzis pārskatītos priekšlikumus par KNAB struktūras jauno modeli.

Vilnītim ar rezolūciju tika uzdots līdz 6.decembrim sagatavot priekšlikumus KNAB struktūras jauna modeļa izstrādei un iesniegt tos Ministru prezidentam, pirms tam izskatot tos biroja padomē un saskaņojot ar jauno starpinstitūciju komisiju.

Kā šodien žurnālistiem atzina Dombrovskis, Vilnīša iesniegtais dokuments ir saņemts Valsts kancelejā noteiktajā termiņā. Premjers gan ar to vēl neesot paspējis iepazīties, taču darīšot to bez kavēšanās.

Kā ziņots, KNAB jau kādu laiku izveidojies konflikts starp tā priekšnieku un biroja darbiniekiem.

Pie Dombrovska ar vēstuli vērsās KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība, lūdzot izvērtēt faktisko situāciju birojā, jo arodbiedrības ieskatā apdraudēta turpmāka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā noteikto funkciju izpilde.

Vēstulē, kura nonākusi aģentūras LETA rīcībā, pausta vēlme informēt Ministru prezidentu par situāciju KNAB apstākļos, kad tiek plānota biroja turpmāka reorganizācija un vienlaikus notiek "sistēmiska biroja priekšnieka vēršanās pret lielāko daļu biroja darbinieku, kuri godprātīgi pilda savus amata pienākumus", nodrošinot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā noteikto funkciju pienācīgu izpildi.

Savukārt novembra beigās deviņas KNAB amatpersonas iesniedza ziņojumu ģenerālprokuroram un Dombrovskim, informējot par aptuveni 70 faktiem, kuri norādot uz prettiesisku rīcību, ko veicis KNAB priekšnieks Vilnītis.

Ģenerālprokuratūrā ir sākta ģenerālprokuroram Ērikas Kalnmeieram adresētā iesnieguma izskatīšana.