NVA atbalsta projektu sociālās rehabilitācijas pasākumiem ģimenēm ar bērniem Ventspilī

Nodarbinātības valsts aģentūra ir atbalstījusi projektu „Sociālās rehabilitācijas un atbalsta pasākumu kopums ģimenēm ar bērniem Ventspils pilsētā”, kurā kā sadarbības partneris ir iesaistījies Ventspils pilsētas domes Sociālais dienests.

Projekta ietvaros paredzētās aktivitātes ir vērstas uz daudzbērnu un nepilnām ģimenēm, kā arī trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, lai pilnveidotu mērķa grupas sociālās un funkcionālās prasmes, paaugstinātu motivāciju un veicinātu integrāciju darba tirgū.

Projekta galvenie virzieni:

• psihosociālā atbalsta sniegšana daudzbērnu un nepilnām ģimenēm, kā arī trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem;

• zināšanu pilnveides nodrošināšana bērnu audzināšanā un nodarbinātības veicināšanā daudzbērnu un nepilnām ģimenēm, kā arī trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem;

• daudzbērnu un nepilno ģimeņu māmiņu un pirmspensijas vecuma, kā trūcīgo un maznodrošināto sieviešu apmācība par atbalsta personām, lai veicinātu nodarbinātību un integrāciju darba tirgū.

Projekta ietvaros tiks sniegts sociāls atbalsts 115 daudzbērnu un nepilnām ģimenēm, kā arī trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, 20 pirmspensijas vecuma, trūcīgām sievietēm, kas ietver sociālo prasmju un zināšanu apguvi bērnu aprūpes un audzināšanas procesā, kā arī nodarbinātības veicināšanā.

Projekta norises laikā vienlaicīgi tiks apmācīti Ventspils Sociālā dienesta darbinieki, tādejādi pilnveidojot sociālo pakalpojumu klāstu un kvalitāti.

Projektu paredzēts īstenot no 2011.gada 2.janvāra līdz 2012.gada 30.jūnijam.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 100 000 LVL apmērā, piesaistot 100% Eiropas Sociālā fonda finansējumu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.