SEPLP lems par LTV un Latvijas Radio galveno redaktoru apstiprināšanu amatā

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien plāno lemt par Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio galveno redaktoru apstiprināšanu amatā, vēsta SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Jau ziņots, ka LTV galvenā redaktora amatam izvirzījusi bijušo Latvijas Radio valdes locekle Sigitu Roķi, savukārt Latvijas Radio amatam virza savas Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītāju Anitu Braunu.

Sabiedriskā medija galveno redaktoru amatā uz pieciem gadiem ievēlē SEPLP pēc LTV un Latvijas Radio izvirzīto kandidātu nominēšanas. Piemērotākie kandidāts izraudzīti atklātu konkursu ceļā, noslēdzošajā kārtā vērtējot trīs spēcīgāko pretendentu atbilstību katram no šiem amatiem.

Sabiedriskā medija galvenais redaktors ir jauna pozīcija, ko paredz 2020.gada nogalē pieņemtais Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likums. Galvenais redaktors medijā atbildēs par redakcionālās politikas veidošanu un īstenošanu. Galvenais redaktors redakcionālu lēmumu pieņemšanā ir neatkarīgs no sabiedriskā medija valdes.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.