Arnolds Babris nosūtījis “Re:Baltica” pirmstiesas brīdinājumu

© Rūta Kalmuka/F64

A/s “Brīvais vilnis” vadītājs un līdzīpašnieks, Latvijas Brīvības alianses dalībnieks Arnolds Babris ierakstītā vēstulē pieprasīja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" valdes priekšsēdētājai Artai Ģigai nekavējoties atsaukt rakstu ar nosaukumu “Dezinformācija kārtībnieks Arnolds Babris”.

Arnolds Babris uzskata, ka raksts satur maldīgu un faktiem neatbilstošu informāciju par viņu, izplata melus, grauj viņa lietišķo reputāciju un maldina sabiedrību.

“Vārda brīvība nav fantāziju miskaste un nevienam nav tiesību ne apsaukāt cilvēkus, ne sagrozīt faktus. Gadījumā, ja žurnālisti rakstu neatsauks brīvprātīgi, vērsīšos tiesā ar prasību piedzīt atbilstošu kompensāciju. Par meliem vienmēr ir jāatbild”, - paziņo Arnolds Babris.



Latvijā

AS "Latvenergo" kļuvis par SIA "Laflora Energy" 100 % kapitāla daļu īpašnieku, lai kūdras ražotāja SIA "Laflora" bijušajā kūdras ieguves teritorijā Kaigu purvā Līvbērzes pagastā būvētu vēja elektrostaciju (VES) ar kopējo jaudu 108,8 MW (megavati) un uzsāktu elektroenerģijas ražošanu 2026. gada jūnijā.