Latvijas iedzīvotāji atklāj savas jaunā gada prioritātes

© Elmārs Rudzītis/F64

Lūgti norādīt, kurām tautsaimniecības nozarēm jābūt Latvijas valdības prioritātēm 2022. gadā, Latvijas iedzīvotāji visbiežāk ir norādījuši veselības nozari – 58%, liecina “Kantar TNS” veiktās aptaujas dati TV3 raidījums "900 sekundes".

Bieži kā valdības prioritārās nozares 2022. gadā iedzīvotāji ir norādījuši ekonomiku - 51%, labklājību - 49%, un izglītību un zinātni - 49%.

Salīdzinoši retāk kā valdības prioritārās nozares 2022. gadā iedzīvotāji ir norādījuši finanses - 17%, aizsardzību - 13%, zemkopību - 12%, vides aizsardzību un reģionālo attīstību - 12%, iekšlietas - 11%, satiksmi - 10%, kultūru - 7%, kā arī tieslietas - 5%.

Visretāk kā valdības prioritārās nozares 2022. gadā iedzīvotāji ir norādījuši, tieslietas, ārlietas - 3% - un kādu citu nozari - 2%.

Bet 2% iedzīvotājiem nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais