Labklājības ministre Jurševska "airBaltic" dēļ piedzīvo 40 minūšu ilgu paniku gaisā

Aviokompānijas "airBaltic" tehnisku problēmu dēļ uz ministru sanāksmi Briselē svētdien vakarā nav aizlidojusi labklājības ministre Ilona Jurševska (Zaļo un zemnieku savienība), aģentūrai BNS apstiprināja Labklājības ministrijā (LM).

Labklājības ministrei bija paredzēts doties pirmajā ārvalstu vizītē kopš apstiprināšanas amatā, lai piedalītos Beļģijas galvaspilsētā notiekošajā Eiropas Savienības (ES) Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padomes sanāksmē.

"Komandējums uz Briseli beidzas ar kārtējo "airBaltic" neveiksmīgo lidojumu, kas rezultējās kā 40 minūšu panika debesīs un atgriešanās Rīgā," mikroemuāru vietnē "Twitter" raksta Jurševska.

Tā kā uz Briseli aizlidot nav izdevies, Jurševska pirmdien piedalās valdības ārkārtas sēdē, informēja LM. Viņu sanāksmē Briselē pārstāvēs Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā (ES) vadītāja vietniece Lelde Līce-Līcīte.

Jau vēstīts, ka svētdienas, 5.decembra, vakarā Latvijas aviokompānijas "airBaltic" reisa Rīga-Brisele lidmašīna veica iepriekš neplānotu nosēšanos Rīgas lidostā saistībā ar traucējumiem salona spiediena režīmā.

Lidmašīnā "Bombardier Q400 NextGen" atradās 66 pasažieri un četri apkalpes locekļi. "airBaltic" pasažierus uz galamērķi Briselē nogādāja ar nākamo lidmašīnu, kas uz Briseli pēc saraksta izlidoja pirmdienas rītā.

Iepriekš arī 29.novembrī "airBaltic" reisa Rīga-Brisele lidmašīna veica iepriekš neplānotu nosēšanos Rīgas lidostā saistībā ar traucējumiem salona spiediena režīmā.

Svarīgākais