Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Mūsu mīļo Rasmiņu - Neatkarīgās un Vakara Ziņu korektori Rasmu Priekuli - pēdējā gaitā izvadīs piektdien

© Foto no personiskā arhīva

Janvāra pirmajā dienā mūžībā devās ilggadējā "Neatkarīgās Rīta Avīzes» un "Vakara Ziņu" korektore RASMA PRIEKULE. Ģimene informē, ka atvadīšanās no Rasmas notiks piektdien, 7. janvārī, pulksten 15 Rīgas Krematorijas Lielajā zēlē Varoņu ielā 3a.

Šā gada pirmajās stundās, mūžībā devās mūsu kolēģe Rasma Priekule, kura līdz pēdējam brīdim, kamēr vien veselība atļāva, rūpējās par latviešu valodas tīrību "Neatkarīgās Rīta Avīzes" un "Vakara Ziņu" slejās.

"Liktenim gan ir neticami melns humors. 1. janvāra naktī, pulksten divos, kopā ar salūtiem un veco gadu šo pasauli atstāja mans nogurušais Māmulītis..." , ar sēru vēsti 1. janvārī dalījās dzejnieks Reinis Runcis, mūsu kolēģes Rasmas Priekules dēls.

Rasmiņai valodas tīrība un gramatiski pareiza izteiksme bija svarīgāka par stundu likmēm un darba līguma nosacījumiem, teic "Neatkarīgās" galvenais redaktors Juris Paiders.

"Tukšums. Mans, Tīģera, gads... Neesmu gatavs padoties. Ceru jūsu ķepas un ķepiņas turpinās palīdzēt tikt tālāk, pāri tam visam un paspēt šai dzīvē vēl būt noderīgam..., " raksta dzejnieks Reinis Runcis, kurš līdz ar Māmulīša aiziešanu zaudējis savu stiprāko balstu.

Vēl 2021. gada 27. decembrī Reinis apciemoja mammu un priecājās, ka viņa atpazina dēlu.

"Tā vieta, kur Māmulītis šobrīd atrodas, ir pēdējā pietura vēl pārdesmit cilvēkiem," pirms nedēļas - 27. decembrī - rakstīja Reinis. " Māsiņas jaukas, vismaz tās, ko šodien redzēju. Piezvanīju, noskaidroju, ka končas labāk nevest un savācu Maximā ratus ar kaudzi dažādu viegli ēdamu/norijamu augļu. Arbūzi bez sēklām, melones, banāni, bumbieri, saldaie pomelo, madarīni, apelsīni, neatceros, vai vēl kas bija. Solīja sadalīt pēc situācijas visiem mīļajiem vecūksnīšiem.

Mans Māmulītis mani atpazina, ir drusku vieglāk, bet ir kā plausītis, liels nespēks, labi, ja vienu vārdu pasaka un iemieg. Lūk, papaijāju celīti (pats nejūtu pirkstus), parunājos, protams patecināju sulas un nodevu siltus sveicienus no visiem jums. Devos mājup.
Man viss kā parasti, veselības vējdzirnavas, darbiņš, tehnoloģijas, mūzika, rēķini, daudz domu par Māmulīti un nākotni. Dažādi plāni. Gribu, lai pēc 3 gadiem pietiktu ar ziedot.lv atbalstu. Strādāju pie tā jau sen, kaut nu pietiktu jums pacietības un man spēka," rakstīja Reinis.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Rasmas tuviniekiem un draugiem.