Zukuls: Pērn Latvijā katru dienu tika konstatēti divi kontrabandas cigarešu gadījumi

© f64.lv, Oksana Džadana

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde pagājušajā gadā konstatējusi nedaudz mazāk kontrabandas cigarešu kā gadu iepriekš, kamēr kontrabandas gadījumu skaists krietni pieaudzis, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja VID Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

"Aizvadītais gads, kā parasti, pagāja cigarešu zīmē, ja runā par kontrabandu. Lai arī kopējais kontrabandas cigarešu skaits bija nedaudz mazāks kā 2020.gadā, gadījumu skaits bija krietni lielāks," pauda Zukuls.

Viņš arī atzīmēja, ja sākotnēji VID Muitas pārvaldes darbinieki varēja teikt, ka nepaiet ne diena, kad netiek konstatētas kontrabandas cigaretes, tad vēlāk jau varēja teikt, ka ik dienas tiek konstatēti divi gadījumi.

Pēc Zukuļa sacītā, kontrabandas cigarešu sūtīšanas galamērķis ne vienmēr ir Latvija - galamērķi ir arī Skandināvijas valstis un Rietumeiropas valstis, kur cigarešu cenas ir lielākas. Pamatā kontrabandā tiek konstatētas Baltkrievijas cigaretes.

Vienlaikus Zukuls minēja, ka, piemēram, alkohols nav raksturīga kontrabandas prece, un pagājušajā gadā konstatētā kontrabandas alkohola daudzums veidoja apmēram 5000 litru. Tajā pašā laikā ik dienu muitas darbiniekiem nākas saskarties ar konstatētām narkotiskajām vielām, tostarp īpaši pasta sūtījumos.

Latvijā

Trešdien militārajā bāzē Ādažos notiks svinīga ceremonija, kas iezīmēs NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanas līdz brigādes līmenim uzsākšanu un jaunās NATO daudznacionālās brigādes Latvijā izveidi, ko veidos vairāk nekā 3500 karavīri, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.