NEPLP atgādina par apraides valsts nodevas samaksu šim gadam

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kuriem ir izsniegtas apraides atļaujas komerciālās nacionālās vai pārrobežu televīzijas programmas apraidei, ir jāmaksā 5691 eiro kā valsts nodeva par apraides tiesību īstenošanas uzraudzību 2022.gadā, atgādina Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvji.

Informācija NEPLP mājaslapā liecina, ka valsts nodevas samaksa jāveic līdz 31.janvārim.

Vienlaikus elektroniskie plašsaziņas līdzekļi var pieteikties "de minimis" atbalsta saņemšanai un saņemt atbrīvojumu no valsts nodevas samaksas 100% vai 50% apmērā.

No 2019.gada informācija par iepriekšējos gados saņemto "de minimis" atbalstu ievadāma elektroniskajā "de minimis" atbalsta uzskaites sistēmā, un to veic elektroniskais plašsaziņas līdzeklis. Iesniegums brīvā formā par "de minimis" atbalsta saņemšanu 2022.gadā iesniedzams NEPLP, iesniegumā jānorāda "de minimis" sistēmā aizpildītās veidlapas datums un numurs.

Atbalstam "de minimis" var pieteikties līdz 17.janvārim.

NEPLP ir neatkarīga institūcija, kas atbilstoši savai kompetencei pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā. Padome uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Satversme, Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums un citi normatīvie akti. Padome ir atvasināta publiska persona.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.