Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Mūžībā devies izcils daiļdārznieks un mīlēts skolotājs Aivars Lasis

© facebook.com / Ekrānuzņēmums

2021.gada pašā gada nogalē mūžībā devies izcils daiļdārznieks, cienīts un iemīļots skolotājs un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Aivars Lasis.

"Dziļās sērās paziņojam, ka izcilais daiļdārznieks Aivars Lasis 91 gada vecumā devies uz debesu dārziem.
Aivars bija ilggadējs dendroloģijas skolotājs Bulduru Dārzkopības vidusskolā 60 gadu garumā. Vairāku grāmatu autors. Pētera Dindoņa balvas ''Par mūža ieguldījumu'' 2015 ieguvējs. ''Jūrmalas Gada cilvēks'' 2010. gadā. Andreja Zeidaka medaļas ieguvējs. Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris. Ilggadējs koru ''Arājs'' un ''Burinieks'' dalībnieks," ierakstā dalās SIA "JLD", apzaļumošana un rotaļu laukumi.
Intervijā ar Guntu Šenbergu pirms pāris gadiem "Ievas stāstos" pats daiļdārznieks teicis: "Gandrīz visu savu mūžu esmu nodzīvojis Jūrmalā. Un, kad vien bijusi vajadzība un esmu aicināts, darījis tās labā, ko spējis. Kad turīgi ļaudis būvēja māju, un man vajadzēja izlemt 250-300 gadus vecas priedes likteni, teicu, ka tā noteikti jāsaglabā un sešu metru rādiusā ap koku arī augsni nedrīkst aizskart, lai priedi netraucētu. Esmu iesaistījies strīdos un bijis stingrs un nepiekāpīgs. Bet par savu lielāko ieguldījumu Jūrmalā uzskatu vītolu stādīšanu pēc 1969. gada vētras, kas izskaloja kāpas līdz pat priedēm. Sadabūjām purva arklu, izdzinām apmēram 50 centimetru platus un 30 centimetru dziļus grāvjus, piebērām ar jūras mēsliem, kas turpat uz vietas dabūjami, un sastādījām purva kārklus, kuri vēl šodien sargā kāpas no noskalošanas."
Sirsnīgos komentāros un līdzjūtības vārdos dalās desmitiem skolnieku un draugu.
Lai gaišs tas ceļš pie mīļajiem tai saulē.