Glābēji vēršas pie iedzīvotājiem ar būtisku ziņu Vecagada vakarā

© Kaspars Krafts/F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) svētkos aicina ievērot piesardzību, lietojot pirotehniku, informēja VUGD.

Šogad nenotiks plaši publiski pasākumi un uguņošanas, tomēr, iespējams, mājsaimniecībās gadumijas svinībās tiks izmantoti pirotehniskie izstrādājumi. Lai Jaungada svinības neaizēnotu liekas rūpes un raizes, VUGD aicina iedzīvotājus neaizmirst par drošību.

Ja svētkos cilvēki plānots lietot pirotehniskos izstrādājumus, jāatceras pirms tam atbrīvojot māju balkonu vai pagalmu no degtspējīgiem priekšmetiem, jo izšautā raķete vai nevērīgi izmestais izsmēķis var nokrist uz balkona vai pagalmā un izraisīt ugunsgrēku, norāda VUGD.

Tāpat pirotehnikai jābūt iegādātai tikai sertificētā tirdzniecības vietā, un pirms pirotehnikas lietošanas ieteicams rūpīgi izlasīt lietošanas pamācību.

Pirms pirotehnikas raķešu palaišanas nepieciešams novietot tās uz stabilas virsmas, lai tās neapgāztos. Gadījumā, ja pirotehnikas raķetes nav nostrādājušas, tās atkārtoti nevajag mēģināt aizdedzināt.

Tāpat nepieciešams gādāt, lai pēc uguņošanas izlietotie pirotehnikas iepakojumi tiktu atdzesēti un atbilstoši utilizēti, norāda VUGD.

VUGD atgādina, ka bērniem nav atļauts lietot pirotehniskos izstrādājumus, tāpēc nedrīkst pieļaut pirotehnikas nonākšanu bērnu rokās.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2000. gadā dzimušo Emīlu Ediju Soroku. Vīrietis 28. septembrī ap pulksten 15.50 kopā ar draugu devās uz Rīgu. Kopš tā brīža nav zināma viņa atrašanās vieta.

Svarīgākais