Uzmanību: Vecgada pēdējai dienai izsludināts dzeltenais brīdinājums!

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Piektdien, 2021.gada pēdējā dienā, Latvijā gaidāms atkusnis, migla un smidzinošs lietus, atkala, prognozē sinoptiķi.

Vairāk līs naktī un no rīta, valsts austrumos gaidāms arī sniegs. Ceļi daudzviet kļūs ledaini un ļoti slideni.

Gan atkalas, gan miglas dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..+4 grādiem, vietām Kurzemē - līdz +6 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš.

Rīgā gada pēdējā diennakts būs miglaina, naktī gaidāma atkala, dienā smidzinās lietus. Ielas un ietves daudzviet klās ledus. Vējam lēni līdz mēreni pūšot no dienvidrietumiem, gaiss iesils līdz +3 grādiem.

Migla un lietus Latvijā būs arī Jaungada naktī.

31.decembra rītā Latvijas lielākajā daļā ir dūmaka vai migla, redzamība galvenokārt lielāka par 500 metriem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Daudzviet smidzina, vietām īslaicīgi līst stiprāk. Lielāks apledojums ir valsts austrumu daļā. Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra no -2 grādiem dažviet valsts galējos austrumos līdz +4..+5 grādiem Kurzemes rietumos.

Sniega segas biezums valsts lielākajā daļā sarucis līdz 2-16 centimetriem.

Rīgā apmācies un miglains laiks, gaiss iesilis līdz +2..+3 grādiem, pūš dienvidrietumu vējš četri metri sekundē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.decembrī bija +24 grādi Francijas dienvidu piekrastē un +26 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu aptuveni -20 grādi Skandināvijā un Krievijā.

Latvijā

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums.

Svarīgākais