Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policija gadu mijā pastiprināti kontrolēs ballēšanos sabiedriskās vietās

© Ģirts Ozoliņš/F64

Valsts policija šajā nedēļas nogalē intensīvi strādās, lai nodrošinātu visaptverošu gadumijas kontroli – gan veiks ceļu satiksmes uzraudzību, gan strikti uzraudzīs epidemioloģisko drošības prasību ievērošanu.

Tuvojoties gadu mijai, Valsts policija atgādina, ka valstī aizvien ir izsludināta ārkārtējā situācija. Šobrīd aizvien ir spēkā pulcēšanās ierobežojumi un privāta pulcēšanās iekštelpās ir atļauta līdz 10 personu grupai, bet ārā - līdz 20. Šogad valdība ir lēmusi, ka saimniecisko pakalpojumu sniegšanas un pasākumu organizēšanas darba laika ierobežojums netiek piemērots no 2021. gada 31. decembra pulksten 23.00 līdz 2022. gada 1. janvāra pulksten 6.00.

Valsts policja vērš uzmanību, ka darba laika ierobežojuma atcelšana pakalpojumu sniedzējiem, kuriem ir iespējams kontrolēt cilvēku plūsmu un izvietošanu pie galdiņiem, ir vienīgais drošības prasību atvieglojums Jaungada naktī! Visas pārējās epidemioloģiskās drošības prasības, piemēram, distances nodrošināšana, cilvēku skaits pie galdiņa, fiksētas un personalizētas sēdvietas kultūras pasākumos un citi noteikumi aizvien ir spēkā. Tāpat arī Jaungada naktī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē drīkstēs sniegt un saņemt tikai personas ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.
Policijas rīcībā ir informācija, ka publiskajā telpā tiek izplatīti dažādi publiski aicinājumi sagaidīt Jauno gadu ar tādu pulcēšanos un svinēšanu, kas, iespējams, pārkāptu šī brīža epidemioloģiskās prasības. Tāpēc Valsts policija aicina iedzīvotājus būt apzinīgiem un piesardzīgiem, svinēt svētkus šaurā lokā, izvairoties no plašas pulcēšanās.