Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Kāpēc tūristi šogad izvēlējās neapmeklēt Latviju? Skaidro eksperte

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Tūristus apmeklēt Latviju vairāk atturēja nevis augstie Covid-19 saslimstības rādītāji, bet to dēļ ieviestie ierobežojumi, intervijā aģentūrai LETA pauda viesnīcas "Neiburgs" pārdošanas un mārketinga direktore Evita Gasporoviča.

Viņa atgādināja, ka, piemēram, īpaši stingro ierobežojumu laikā plkst.20 bija jau jābūt mājās un ēdienu varēja dabūt tikai līdzņemšanai, bet pēc tam ēdināšanas iestādes varēja strādāt tikai līdz plkst.21.

"Šobrīd varētu teikt, ka Latviju apmeklē individuālie un korporatīvie tūristi. Lielas konferences nenotiek, tādēļ viesnīcā šobrīd ieklīst tik pa kādam individuālajam korporatīvajam viesim vai individuālam ceļotājam," atzina Gasporoviča.

Viņa norādīja, ka pašreiz lielākā interese un rezervāciju skaits ir uz Jauno gadu. "Protams, mums ir bail, ka atkal nāks kāda ziņa un jauni ierobežojumi, kuri var "norakt" šīs cerības uz labu Jauno gadu. Mēs visu tagad vērtējam ar lielu piesardzību," teica Gasporoviča.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, viesnīcas un restorāna "Neiburgs" īpašniece SIA "Jauniela 25/29" reģistrēta 2005.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3408 eiro. Uzņēmuma kapitālā 12,5% katram pieder Katrīnai Neiburgai, Aleksandram Ludvigam Brežem, Andrejam Andersonam, Mārai Renātei Soekarno un Sandrai Docenko. Savukārt Natālijai Neiburgai, Ivaram Bernhardam Neiburgam un Beatrisei Elizabetei Švolmanei pieder 8,33% katram.

2020.gadā "Jauniela25/29" strādāja ar 462 258 eiro apgrozījumu, kas ir 4,3 reizes mazāk nekā 2019.gadā, kā arī ar 599 304 eiro zaudējumiem pretēji peļņai gadu iepriekš.