Visiem iebraucējiem no Lielbritānijas varētu tikt prasīts negatīvs Covid-19 tests

© Ģirts Ozoliņš/F64

Ieceļotājiem no valstīm, kuras Covid-19 omikrona paveids skāris vairāk, iespējams, tiks prasīts uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, pēc sadarbības padomes sēdes atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Viena no šīm valstīm varētu būt Lielbritānija.

Premjers skaidroja, ka ieceļotāju testēšanu nolemts paplašināt, ņemot vērā Covid-19 omikrona paveida izplatību, kas izplatās strauji un ir lipīgāks par līdz šim dominējošo delta paveidu. Par attiecīgo valstu sarakstu plānots lemt jau valdības sēdē otrdien, 21. decembrī. Savukārt, ja valdība atbalstīs plašāku testēšanu, tad jaunās prasības varētu stāties spēkā aptuveni pēc pāris dienām, pieļāva veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka vairākās Eiropas valstīs omikrona dēļ jau ir ieviesti ieceļošanas ierobežojumu. Piemēram, Īrija, Grieķija, Itālija, visiem iebraucējiem, tajā skaitā arī vakcinētajiem, prasa veikt Covid-19 testus. Francija vispār aizliegusi iebraukt tūristiem vai darījumu cilvēkiem no Lielbritānijas nebūtisku iemeslu dēļ.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.