Līdzcilvēki akcijā "Enģeļi pār Latviju" bērniem saziedojuši vairāk nekā pusmiljonu eiro

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Svētdienas, 19. decembra vakarā, izskanot “TV3 Group” sirsnīgākās labdarības akcijas “Eņģeļi pār Latviju” svinīgajam koncertam, saziedota iespaidīga summa – 530 427,83 eiro apmērā, kas palīdzēs vairāk nekā 176 bērniem visā Latvijā saņemt nepieciešamo palīdzību, vēsta skaties.lv

Tostarp “Rimi” “Eņģeļiem pār Latviju” ziedojis 20 000 eiro, kā arī līdz šim “Rimi” veikalu ziedojumu kastītēs, e-veikalā un pērkot dažādas preces, līdz šim saziedoti papildus vairāk nekā 104 000 eiro. Tāpat papildus “X Faktora” ceturtās sezonas uzvarētāja Grēta Grantiņa un otrās vietas ieguvējs Viktors Buntovskis “TV3 Group” labdarības akcijas “Eņģeļi pār Latviju” svinīgajā koncertā uz skatuves izziņoja “X Faktora” fināla balsojumā saziedoto summu - 57 240 eiro.

Koncertu vadīja Kristaps Rasims un Kristīne Garklāva, savukārt svinīgo Ziemassvētku un labestības atmosfēru uzbūra mūzikls Zvaigznes Bērns, mūziķes Aija Andrejeva un Marija Bērziņa, grupas “Musiqq”, “Tautu meitas”, “Astro’n’out”, “Carousel”, “X Faktora” ceturtās sezonas finālisti Grēta Grantiņa un Viktors Buntovskis, kā arī mūziķis Kārlis Kazāks ar kori “Anima”.

Labdarības akcija ”Eņģeļi pār Latviju” notiek jau četrpadsmito reizi.

Ziedojuma summu veido izmaksas, kuras nepieciešamas bērniem ar dažādām veselības problēmām, kuru ārstēšanai pietrūkst valsts finansējuma. Šā gada akcijā uz palīdzīgu roku cer bērni ar autiskā spektra traucējumiem, kustību traucējumiem, kā arī bērni, kam nepieciešama palīdzība ārkārtas gadījumos un slimnīcas vajadzības gadījumos (neiroloģija).

Labdarības akcija turpinās arī janvārī, tādēļ ikviens tiek aicināts ziedot un sniegt savu atbalstu visiem palīdzību gaidošajiem bērniem. Akcijas organizatori pateicas visiem, kuri līdz šim atbalstījuši “Eņģeļi pār Latviju”.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais