Policija atzīmē dibināšanas 92. gadadienu

Šodien Iekšlietu ministrijas kompleksā tika svinēta Valsts policijas (VP) 92.gadadiena.Pasākums bija ļoti plaši apmeklēts, un tā laikā vairākus muzikālus priekšnesumus sniedza policisti Nikolajs Puzikovs un Linda Neimane-Zobena. Pasākumu vadīja Varis Vētra, kurš ar savu humoru aizrāva visus tā dalībniekus.

Svinīgā noskaņā dažāda veida apbalvojumi tika pasniegti desmitiem policistu, bet divi no viņiem pat tika pie personīgajiem šaujamieročiem.

Apsveikumu VP bija nosūtījis gan Valsts prezidents Valdis Zatlers, gan Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, gan Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Policistus klātienē uzrunāja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība"), kurš īpaši uzteica dienesta starptautisko sadarbību, kopā ar citu valstu policijas darbiniekiem apkarojot narkotiku ražošanu un izplatību, kontrabandu, cilvēktirdzniecību un citus pārrobežu noziegumus.

Premjers policistiem svētkos novēlēja izturību un panākumus. "Jūs pārstāvat vienu no tām profesijām, kas vistiešākā veidā reprezentē valsts varu. Jūsu ziņā ir ne tikai profesionāla, bet arī cilvēciska atbildība par kārtību un likumu paklausību valstī," savas uzrunas noslēgumā atgādināja Dombrovskis.

Apsveikt kolēģus bija ieradies arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, kurš sadarbību ar VP salīdzināja ar mājas būvēšanu. "Ja policija ieliek mājai stiprus pamatus, tad arī sijas, kas ir prokuratūra, būs pietiekami stipras, bet mājai jumtu uzliks tiesa. Ja katrs savu darbu izdarīs līdz galam, māja ilgi turēsies," sacīja Kalnmeiers.

Pasākuma laikā iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") pasniedza IeM apbalvojumus, bet ar VP apbalvojumiem darbiniekus godināja policijas priekšnieks ģenerālis Valdis Voins. Uz svinīgo sanāksmi bija aicināti arī bijušie VP priekšnieki un viņu vietnieki.

Kā ziņots, pirms tam VP vadība un reģionu pārvalžu priekšnieki un vietnieki, kā arī iekšlietu ministre nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, bet VP konferenču zālē tika atklāta bijušo VP priekšnieku fotoportretu galerija.

Svarīgākais