Bricis publicē iespaidīgus videokadrus: Ogrē ir sākusies ledus iešana

Ledus iešana Ogrē, 2011.gadā © Toms Zariņš / 64

LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis dalījies ar video, kurā redzama ledus iešana Ogres upē.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis ievietojis video, kurā iemūžināta iespaidīga ledus iešana Ogrē.

Kā noprotams, video uzņemts šorīt.

Šonedēļ turpinās atkusnis, kūst sniegs un ledus, līdz ar to palielinās upju notece. Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis ar dažādu intensitāti paaugstinājās lielākajā daļā Latvijas upju.

Pēc aktuālākajām prognozēm decembra trešajā dekādē atkal pastiprināsies sals, līdz ar to upju notece sāks samazināties, atsāksies ledus veidošanās.

Ledus veidošanās laikā upēs blīvēsies vižņi, kas izraisīs ūdens līmeņa krasas svārstības. Īpaši nelabvēlīgi tas ietekmēs upju posmus, kur vižņi krāsies augšpus ledus segas un ledus sastrēgumiem, kas atkušņa laika saglabāsies, tai skaitā Daugavā augšpus Pļaviņu ūdenskrātuves un Lielupē augšpus Jelgavas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.