Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Policija aizturējusi iespējamos vainīgos plakāta dedzināšanā

© Valsts policija

Pirms meneša Valsts policija lūdza atsaukties iedzīvotājus saistībā ar plakāta bojāšanu pie Mākslas akadēmijas, kuru rīcībā ir jebkāda informācija par personām, kuras ir veikušas šo noziedzīgo nodarījumu. Policijas šodien, 15.decembrī, ziņo, ka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa darbinieki ir aizturējuši 1985. un 1990. gadā dzimušus vīriešus.

Saistībā ar iepriekš izsūtīto informāciju un minētajām darbībām, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa darbinieki 1. novembrī ir aizturējuši 1985. un 1990. gadā dzimušus vīriešus.
Šobrīd 1985.gadā dzimušai personai piemērots statuss - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess. Vakar, 14. decembrī, likumsargi aizturēja otru iespējamo vainīgo personu - 1990. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par miesas bojājumu nodarīšanu. Persona šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā.
Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.
Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem par aktīvu iesaisti un ziņošanu.