Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā

Āboliņš par "Rossija RTR": Ja pārkāpumi atkārtosies, tā tiks ierobežota uz daudz ilgaku laika periodu

© Dmitrijs Suļžics / F64

NEPLP priekšsedētājs Ivars Āboliņš TV24 raidījumā "Uz līnijas" komentē tālāko darbu pēc programmas "Rossija RTR" atgriešanās Latvijā.

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro, kas notiks pēc 15.februāra, kad apraidi atsāks kanāls "Rossija RTR", kura apraidi Latvijā NEPLP bija aizliegusi uz gadu.

"Zviedrijas kanāls "Rossija RTR" 15.februārī atgriezīsies Latvijā. Vadoties pēc Eiropas Savienības direktīvas, ierobežojām šīs programmas retranslāciju Latvijā uz vienu gadu, termiņš beigsies 15.februārī. Turpinot darbu, "Rossija RTR" tiks ļoti rūpīgi un pastiprināti monitorēts. Un tas, ko varu apsolīt, ja pārkāpumi atkārtosies, ja gada laikā būs trīs pārkāpumi, šī te programma tiks ierobežota uz daudz, daudz ilgāku laika periodu, kā viens gads, " apgalvo Ivars Āboliņš.

Portāls nra.lv iepriekš ziņojis, ka NEPLP lēmumu par "Rossija RTR" aizliegumu pieņēmusi, jo konstatēti četri būtiski likuma pārkāpumi, kas saistīti ar naida kurināšanu, aicinājumiem uz vardarbību un militāra konflikta izraisīšanu.

NEPLP konstatējeja, ka programmas „Rossija RTR” vairākos raidījumos atspoguļotā informācija nepārprotami pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 26. panta 3. un 4. punktu, saskaņā ar kuriem aizliegts mudināt uz naida kurināšanu vai aicināt diskriminēt kādu personu vai personu grupu dzimuma, rases vai etniskās izcelsmes, valstspiederības, reliģiskās piederības vai pārliecības, invaliditātes, vecuma vai citu apstākļu dēļ un aicināt uz karu vai militāra konflikta izraisīšanu.