Pie Rīgas pils aiztur personu ar izskapti; vēl divi cilvēki aizturēti par drona pilotēšanas pārkāpumiem

© facebook.com / Ekrānuzņēmums

Valsts policija pirmdienas vakarā opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā pie Rīgas pils aizturējusi divas personas par drona pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem un par pārvietošanos ar izkapti.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūra LETA noskaidroja, ka policija aizturējusi divas personas par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem - viena persona par drona pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem un otra persona par pārvietošanos ar izkapti.

Abas personas nogādātas policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Ap plkst.20 daļa pasākuma dalībnieku sākuši gājienu, virzoties uz tuvējo degvielas uzpildes staciju, kur jau pulcējušies cilvēki un uz automašīnām dejo vairākas meitenes. Policija pie ieejas degvielas uzpildes stacijā novietojusi automašīnas, raidot skaņas signālus.

Tāpat turpinās dažādu runu teikšana, paužot kritiku "pie varas esošajiem" un aicinot prasīt, lai valsts un pašvaldību nauda tiek izlietota atsevišķi.

Policija vērš uzmanību, ka, pretēji publiskajā vidē izskanējušajai informācijai, satiksme uz Vanšu tilta nav traucēta nedz transportlīdzekļiem, nedz gājējiem.

LETA iepriekš novēroja, ka kāds cilvēks pie pils ieradies ar izkaptij līdzīgu priekšmetu, kuras asmens pavērsts uz augšu. Izkapts kātā iedzītas vairākas naglas ar aso galu uz āru. Lai policisti viņam netiktu klāt, vairāki akcijas dalībnieki viņam apstājušies apkārt.

Jau ziņots, ka policija sākusi vērtēt personu grupas darbības saistībā ar "pirmšķietamu uzbrukumu policijas amatpersonai" Gobzema rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā pie Rīgas pils.

Tāpat kļuvis zināms, ka savainojumu guvis viens no kārtības uzraudzīšanā iesaistītajiem likumsargiem. Viņš nogādāts medicīnas iestādē un tiek skaidroti apstākļi, taču policists nav cietis saistībā ar minēto " pirmšķietamo uzbrukumu policijas amatpersonai."

Gobzems šodien Rīgā ir noorganizējis protesta pasākumu, kuru galvaspilsēta gan nav saskaņojusi.

Svarīgākais