Pavļuts: Šobrīd Latvijā rēķināmies ar 12 omikrona gadījumiem

© Kaspars Krafts/F64

Šobrīd Latvijā kopā ir 12 apstiprināti un aizdomīgi omikrona gadījumi, TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Jaunu ievestu Covid-19 omikrona gadījumu Latvijā nav, piebilda D. Pavļuts.

Portāls NRA jau rakstīja, ka ņemot vērā Covid-19 jaunā varianta - omikrona - straujo izplatīšanos ne tikai Āfrikā, bet arī Eiropas valstīs, no šodienas tiek veikta intensīvāka ielidojošo reisu pasažieru Covid-19 skrīninga testēšana.

Izlases kārtībā katru dienu tiks veikta četru līdz sešu reisu visu pasažieru Covid-19 testēšana neatkarīgi no personas vakcinācijas vai pārslimošanas statusa.

Veicot brīvprātīgo ieceļotāju testēšanu lidostā "Rīga", tika reģistrēti pirmie seši ievestie Covid-19 gadījumi, kuriem laboratoriski konstatētas SARS-CoV-2 vīrusa omikrona varianta specifiskas mutācijas. Divi no šiem gadījumiem apstiprināti sekvencēšanā.

No sešiem ievestajiem gadījumiem trīs cilvēki inficējušies Zviedrijā, divi Norvēģijā un viens Lielbritānijā. Turklāt ir inficējušās arī četras šo pasažieru kontaktpersonas, vēsta Veselības ministrijā. Tādēļ, pēc ministrijas paustā, būtiski ir attiecināt testēšanu ne tikai uz ieceļotājiem no valstīm, kur ir pierādīta omikrona varianta cirkulācija sabiedrībā, bet arī uz citām valstīm, no kurienes visbiežāk notiek infekcijas ievešana Latvijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.