Ar Covid-19 sasirgušais braucis autobusā Alūksne-Ape-Smiltene-Rauna-Rīga

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Vladislavs Proškins/F64

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojis, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, ceturtdien, 9.decembrī, braucis autobusā Alūksne-Ape-Smiltene-Rauna-Rīga, informē SPKC.

Sasirgušais plkst.11.40 braucis no Smiltenes līdz Rīgai AS "CATA" autobusā ar reisa numuru 7736.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi, SPKC iesaka palikt mājās un sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

Tāpat SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt mobilā lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais