Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas Valsts ceļi" brīdina par apledojumu uz ceļa

© Ģirts Ozoliņš / F64

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) aicina autovadītājus rēķināties, ka šovakar un piektdien, 10.decembrī, Latvijas teritorijā gaidāms sasalstošs lietus, tā ietekmē uz autoceļiem visā Latvijā intensīvi veidosies apledojums un visā valsts autoceļu tīklā ceļi būs ļoti slideni.

LVC norāda, ka šādos laika apstākļos ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem ir mazāk efektīva, un, turpinoties nokrišņiem, ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

LVC rekomendē autovadītājiem ievērot maksimālu piesardzību - izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci. Tāpat ir jārēķinās, ka satiksme piektdien visas dienas laikā būs stipri palēnināta, tāpēc nepieciešams ieplānot papildu laiku nokļūšanai galamērķī, un izvērtēt nepieciešamību doties ceļā.

Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi var izveidoties uz valsts vietējiem autoceļiem ar zemāku uzturēšanas klasi, kurus ziemā uztur ar piebrauktu sniega kārtu, tie var būt īpaši slideni.

Apledojums veidosies arī uz kokiem un zariem, līdz ar to pieaugs risks, ka tie var lūst.

Par slideniem ceļu posmiem, lūzušiem kokiem un citiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā, LVC autovadītājus aicina informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī LVC mājaslapā "www.lvceli.lv" un aplikācijā "Waze".