Atvaļinātiem karavīriem pēc atgriešanās dienestā mācību maksa nebūs jāatmaksā

© Romāns Kokšarovs / F64

Saeima šodien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā, kas atvaļinātiem karavīriem pēc atgriešanās dienestā dos tiesības neatmaksāt mācību izdevumu daļu.

Ja no profesionālā dienesta atvaļinātais karavīrs divu gadu laikā pēc atvaļināšanas no jauna tiek pieņemts dienestā un nodienē ne mazāk nekā piecus gadus, viņš neatmaksā mācību izdevumu daļu, kas nav samaksāta dienā, kad viņš no jauna pieņemts dienestā, kā arī karavīram vienreizējas izmaksas veidā atmaksā viņa samaksāto mācību izdevumu daļu.

Šis nosacījums nav attiecināms uz gadījumiem, kad karavīrs atmaksā mācību izdevumus sakarā ar atskaitīšanu no militārās izglītības iestādes vai Nacionālo bruņoto spēku vienības, kura īsteno pieaugušo izglītības programmas, nesekmības vai disciplīnas pārkāpumu dēļ vai pēc paša vēlēšanās.

Minētais grozījums Militārā dienesta likumā nepieciešams, lai veicinātu atvaļināto karavīru atgriešanos dienestā.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais