Vienkāršos lidojumu veikšanu uz Ukrainu un Kataru

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās divus aviācijas nolīgumus starp Eiropas Savienību (ES) un Ukrainu un Kataru, kas pārvadātājiem vienkāršos lidojumu sākšanu un veikšanu uz minētajām valstīm.

Izskatīšanai komisijās nodoti likumprojekti "Par Kopējās aviācijas telpas nolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Ukrainu, no otras puses" un "Par Nolīgumu par gaisa transportu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Kataras Valsti, no otras puses".

Kā iepriekš pavēstīja Satiksmes ministrija (SM), nolīgumu noslēgšana garantēs lidsabiedrībām līdzvērtīgus konkurences apstākļus, vienlaikus nodrošinot gaisa transporta pasažieriem plašākas iespējas un jaunus lidojumu maršrutus.

Attiecīgie nolīgumi nodrošinās abpusēju piekļuvi ES un attiecīgo valstu gaisa transporta tirgiem ar vienādiem konkurences nosacījumiem un vienotu noteikumu ievērošanu, tostarp lidojumu drošuma, aviācijas drošības, gaisa satiksmes pārvaldības, sociālo aspektu un vides jomā.

Valdība iepriekš atbalstīja šādu līgumu noslēgšanu arī ar Tunisiju un Armēniju, bet attiecīgie likumprojekti nav Saeimas šodienas otrās sēdes darba kārtībā.

Latvijā

Nākamā gada un vidējā termiņa budžeta sagatavošanā ir noteikts tikai viens prioritārais virziens – valsts drošība. Raidījumā "Kārtības rullis" pirmais atjaunotās Latvijas aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis sniedz savu vērtējumu, vai šāds solis ir pareizs.

Svarīgākais