LPP/LC turpina tiesāties par KNAB prasību atmaksāt 9. Saeimas vēlēšanu aģitācijas pārtēriņu

Partija LPP/LC iesniegusi apelācijas sūdzību par Administratīvās rajona tiesas spriedumu, ar kuru atstāts spēkā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2008.gada 13.novembra lēmums uzdots partijai Valsts kasē atmaksāt pretlikumīgi saņemtos 9.Saeimas vēlēšanu kampaņā izlietotos finanšu līdzekļus 528 870 latu apmērā.

Par to aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Ksenija Novikova.

LETA jau ziņoja, ka tiesa 12.novembrī noraidīja LPP/LC sūdzību par KNAB lēmuma atcelšanu, tādejādi atzīstot KNAB lēmuma tiesiskumu.

KNAB 2008.gadā secināja, ka partija LPP/LC ir 9.Saeimas vēlēšanās piedalījušās un patlaban darbību izbeigušās Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas Ceļa" vēlēšanu apvienības saistību un tiesību pārņēmēja.

Partijai tika uzdots atmaksāt pārsniegtos pieļaujamos priekšvēlēšanu izdevumus 422 226 latu apmērā un pretlikumīgi saņemtos dāvinājumus jeb ziedojumus kopsummā par 106 643 latiem.

Pretlikumīgi saņemtie finanšu līdzekļi bija jāatmaksā līdz 2008.gada 13.decembrim.

KNAB secināja, ka konkrētajā gadījumā apvienība, izmantojot politisko partiju pārreģistrācijas kārtību, izvairījusies no saistībām pret valsti, tādējādi rīkojusies pretēji likuma mērķim, kas paredz nodrošināt partiju finansiālās darbības atbilstību parlamentārās demokrātijas sistēmai.

Savukārt LPP/LC 2008.gada nogalē Administratīvajā rajona tiesā iesniedza pieteikumu par KNAB lēmuma atcelšanu, un tiesa ierosinājusi administratīvo lietu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.